Adok-kapok. Figyelmeztető

ALANTAS ÍZLÉSŰ POLITIKAI FŐSZEREPLŐK és hűséges kengyelfutó végrehajtó csicskáik, Romániában ma a vírus kapcsán kiélhetik gyerekkorukban megálmodott, beteges felsőbb rendűségi hajlamaiktól vezérelt, uralkodási vágyaikat. Ma az övék a pálya, nekik áll a zászló!
MA MÉG!
Lehet lesújtani a népre, lehet havi bér nagyságú összegekre bírságolni a mondvacsinált semmiért a szerencsétlen embereket – szerintük senkiket –, akik egyébként is épp hogy élnek, csak túlélnek.
Ám nem ártana a történelem néhány fejezetét újratanulni!
Átvenni ismétlésként, hogy mit tesz a megvadult nép, ha egyszer megunja a vele, létével való játszadozást?!

A ma oly nagyon dicsőített francia forradalom előtt a királyi adópénz behajtókat a köznép részéről mély gyűlölet övezte. Ám mögöttük állt véderőként a korlátlan királyi hatalom fegyveres erőivel. Pisszenni sem szabadott ellenük. Védettségük tudatában kegyetlenek, könyörtelenek voltak. Kifosztottak mindenkit mindenétől, ha szerintük tartozott, és úri jókedvükben úgy esett jól nekik. Korlátlan hatalmuk volt a köznép felett, és úgy érezték, hogy ez sosem érhet véget.

De… amikor elszabadult a pokol, a köznép első céltáblái a királyi adópénz behajtók voltak. Ekkor már nem állt mögöttük semmilyen véderő, mert összeomlott a rendszer! Bizony!
Már nem voltak oly bátrak, fennhéjázók, gőgösek, büszkén, pöffeszkedve jövő-menő úrhatnám ficsúrok.
Fészerekben, mocsarakban, bokrokban, erdőkben, barlangokban bujkáltak a napokkal előbb még élet-halál urait játszó feszes urak. Az egérlyukba is elbújtak volna.
Sosem hitték, hogy ez bekövetkezhet.

A forradalom ELSŐ TÍZ NAPJA alatt, a csőcselékké váló köznép, az ÖSSZES FELISMERT PÉNZBEHAJTÓT állatias, franciás kegyetlenséggel MEGKÍNOZTA ÉS AGYONVERTE. Egyetlen egy sem úszta meg! Azt kapták vissza hatványozottan, amit ők adtak annak előtte.
Semmilyen könyörgés nem hatott.

Aztán ez az alapul vett gyakorlat később még néhányszor megismétlődött a következő forradalmakban.

Érdemes volna a legfelső szinttől lefelé jól meggondolni, hogy minden hatásnak van visszahatása az előző arányában, vagy még keményebben!

Én biztosan nem leszek ott az ilyen visszaható, keservekért visszafizető tömegerő megmutatkozásában. Nem az én stílusom.

CSAK SZÓLTAM!