Idegennek tűnő szavak megfejtései:

STOP – a MÉKSZ angolnak írja. Jelentése: felszólítás megállásra. Első látásra nem tűnik fel, hogy ősi magyar eredetű elemekből álló szó.
T.P – P.T gyök: ToP – PaT, a TAPos, PATtog igék alapszava. Az S hang ez esetben a tiltáS S hangja. Akinek STOP, annak Se Té, Se TOVa (p > v)! Egy TAPodtat Se. Csak helyben TOPorogni SZabad (sztop), ameddig a STOP, azaz a tiltáS érvényeS.  

Ennek ellentéte a POSTa (MÉKSZ: olasz), amely a megállás nélküli nagy ívű szórást jelenti. Az aPOSTolok is ilyen munkát végeztek. Sokat taPOSTak, szinte megállás, azaz STOP nélkül. –
Akik behatóan ismerik az angol, olasz nyelveket, próbálják értelmezni, elemezni a szóelemeket külön-külön, az ellenoldalt (posta) is, a fenti magyar elemzéshez hasonlóan. Ha összejön, akkor hadd legyen angol, olasz eredetű. De mélyreható kétségeim vannak. Nem sikerül!

SRÁC – a MÉKSZ szerint: héber > jiddis > német eredetű. Jelentése: gyermek, fiú. Első látásra itt sem tűnik fel, hogy ősi magyar eredetű elemekből álló szó.
Az SR kötött mássalhangzó-páros itt alvógyök. Ha felébresztjük egy közbeiktatott magánhangzóval: SeR. Tehát SERdülő gyermek. Az R.C – C.R gyök: ReC – CeR hangjaival alkothatók a RECe, CÉRna szavak. Mindkettő vékony. A SRÁC is CÉRnavékony, hisz még SERdülő gyerek.
Ezt is elemezhetik, akik ismerik az eredő-közvetítőként felhozott nyelveket ismerik.